Zakomplikovao si, Edi Rama

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 09:44

Zakomplikovao si, Edi Rama

Profesor Univerziteta "Džons Hopkins" Danijel Server smatra da je Nacrt statuta ZSO koji je predložio albanski premijer Edi Rama nepotrebna komplikacija.

Prema njegovim rečima, Rama je time još više otežava situaciju kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju, prenosi Juronjuz Albanija.

Server kaže da je bivši albanski premijer Sali Beriša bio u pravu kada je rekao da je taj postupak Edija Rame pogrešna akcija.

"To je komplikacija koja nije bila neophodna, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to još više otežava Aljbinu Kurtiju. Mislim da je Beriša u pravu. Ovo je nepotrebna intervencija, koja narušava Kurtijev prestiž i ne rešava problem", kazao je Server.

Server smatra da Kurti treba da izađe sa predlogom koji treba da bude u skladu sa ustavom Kosova. “Mislim da je neophodno da nešto dođe iz Prištine, a ne iz Beograda ili od Edija Rame“, rekao je Server za Euronews Albania.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.