Zaharova: Kurti ucenjuje

Izvor: B92, 29.Feb.2020, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Kurti ucenjuje

Marija Zaharova ocenila je da je najava kosovskog premijera Aljbina Kurtija o delimičnom ukidanju taksi na srpsku robu "čisti pokušaj ucene".

Kako prenosi Sputnjik, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije je rekla da kosovski lideri već duže vreme manipulišu taksama pokušavajući da na taj način izdejstvuju priznanje kosovske državnosti od strane Beograda, što je u suprotnosti sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Uprkos naizgled dobronamernim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inicijativama Kurtija, reč uopšte nije o 'koraku napred' koji bi poslužio da se deblokira proces dijaloga, već o otvorenom pokušaju ucene i obezvređivanja“, istakla je Zaharova.

Ona je rekla i da je Priština nesposobna da pronađe rešenje koje bi bilo u interesu obe strane.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija o Kurtijevom ukidanju taksi: To je čist pokušaj ucene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da je najava Aljbina Kurtija o delimičnom ukidanju taksi na srpsku robu "čisti pokušaj ucene"...Kako prenosi Sputnjik, ona je rekla da kosovski lideri već duže vreme manipulišu taksama pokušavajući da na taj način...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.