Rusija o Kurtijevom ukidanju taksi: To je čist pokušaj ucene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija o Kurtijevom ukidanju taksi: To je čist pokušaj ucene

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da je najava Aljbina Kurtija o delimičnom ukidanju taksi na srpsku robu "čisti pokušaj ucene".

Kako prenosi Sputnjik, ona je rekla da kosovski lideri već duže vreme manipulišu taksama pokušavajući da na taj način izdejstvuju priznanje kosovske državnosti od strane Beograda, što je u suprotnosti sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Uprkos naizgled dobronamernim inicijativama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kurtija, reč uopšte nije o 'koraku napred' koji bi poslužio da se deblokira proces dijaloga, već o otvorenom pokušaju ucene i obezvređivanja“, istakla je Zaharova.

Ona je rekla i da je Priština nesposobna da pronađe rešenje koje bi bilo u interesu obe strane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaharova: Kurtijevo ukidanje taksi je "čist pokušaj ucene"

Izvor: Blic, 29.Feb.2020

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da je najava kosovskog premijera Aljbina Kurtija o delimičnom ukidanju taksi na srpsku robu "čisti pokuššaj ucene".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.