Zabrinut sam zbog poteza Albanaca, bližimo se katastrofi Vučić uputio upozorenje na sastanku sa Matvijenkovom

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zabrinut sam zbog poteza Albanaca, bližimo se katastrofi" Vučić uputio upozorenje na sastanku sa Matvijenkovom

Susret sa Putinom u decembru.

Predsednik Vučić se danas sastao sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko, i pošto se zahvalio ruskoj delegaciji na jačanju ekonomske saradnje naših zemalja skrenuo je pažnju na najnovije provokacije Albanaca i udare na Srpsku listu.

- Ja sam veoma zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji, pogotovo posle najnovijih pokušaja Albanaca da faktički ukinu Srpsku listu. Srpska lista >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je partija koja je dobila 96 posto glasova kosovskih Srba, i ona je imala našu punu podršku. Izmislili su nekakvu priču o trovanju i o kovertama iz Srbije. I pri tome su rekli da su članovi Centralnog izbornog komiteta otrovani a nijedan Srbin iz komiteta nije otrovan. Sami vidite šta je cilj - rekao je Vučić, pa zatim naglasio:

- Sad više nisu sigurni da su otrovani, i ne znaju šta da izmisle, pa traže da ukinu Srpsku listu. Ja samo hoću da kažem da će to ostavili katastrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca. Zato što Srba više neče biti u institucijama, a znamo gde će ih onda biti, i kako će braniti svoju slobodu.

Predsednik je potom upozorio da ovakvi potezi ne vode ničemu produktivnom, već je krivicom Albanaca situacija dovedena do tačke pucanja

- Zato smo i molili zapadne partnere da urazume Albance, pošto se plašim da se bližimo katastrofi - naglasio je predsednik, pa otkrio kada se očekuju susreti sa najvišim ruskim zvaničnicima.

- Inače sve što su radili radili su zajedno sa jednim ciljem, uništenjem Srpske liste. To je velika briga za nas i veliko hvala Rusiji. Ja sam dogovorio da se vidim sa Putinom u decembru, a očekujemo uskoro posetu premijera Medvedeva za nekoliko dana da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije - rekao je Vučić.

- Robna razmena raste, ekonomski odnosi su odlični, a najvažniji je čvrst i kostantan stav Rusije po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije . I hvala i vama i predsendiku Putinu na toj podršci. naši politički odnosi su veoma dobri i mislim da vaša poseta jača i političke i ekonomske odnose - rekao je Vučić u razgovoru sa Matvijenkovom na ruskom jeziku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Hteli bi da ukinu Srpsku listu, krećemo se ka katastrofi

Izvor: RTS, 14.Okt.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je, posle najnovijih manipulacija Prištine i pretnji ukidanjem Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i Prištinu da "se urazume" kako bi se izbegla katastrofa. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.