Zabranom dolaska lekara VMA na Kosovo otežano lečenje pacijenata u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranom dolaska lekara VMA na Kosovo otežano lečenje pacijenata u Kosovskoj Mitrovici

Zabranom ulaska na Kosovo lekara iz Vojno-medicinske akademije iz Beograda otežano je lečenja pacijenata u Kosovskoj Mitrovici (KBC) i ugroženi su životi nekih od njih, naveo je direktor KBC Milan Ivanović.

Ivanović je na konferenciji za novinare kazao da je lečenje pacijenata koji su imali zakazane preglede obustavljeno zbog, kako je rekao, ponašanja Prištine.

"Na delu je presedan, a Priština ne želi bolnicu u kojoj Srbi mogu da rade i da se leče. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << To su pokazali i ovog puta, ali i u prošlosti kada su pokušavali da zauzmu ovu bolnicu dovodeći više stotina zdravstvenih i nezdravstvenih radnika da bi ometali lečenje i rad, a sve sa ciljem da nas isteraju odavde", rekao je Ivanović.

On je ocenio da je postupak privremenih institucija iz Prištine usmeren u cilju "otežavanja i ugrožavanja lečenja i života pacijenata KBC-a u Kosovskoj Mitrovici".

"Cilj privremenih institucija na čelu sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradijem je da se Srbi uklone i oteraju iz ove Bolnice, posle čega bi za zdravstvenim radnicima krenuo i narod", rekao je Ivanović i izrazio nadu "da će međunarodna zajednica uticati da se, u ovoj humanitarnoj oblasti, ne preduzimaju takve drakonske i represivne mere".

Prema njegovim rečima "život i lečenje bolesnika su ugroženi i anticivilizacijskim i antisrpskim merama uvođenjem taksi od 100 odsto na srpsku robu".

"Posle uvođenja ovih taksi od strane Prištine koje su praktično sankcije Srbima došlo je do velikih problema i uznemiranja naših građana. I u ovom trenutku imamo neizvesnost, nesigurnost i neredovnost u snabdevanju, ali je zahvaljujući državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je održao obećanje, snabdevenost poboljšana", rekao je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ivanović: Zabranom ulaska lekara ugroženi životi pacijenata

Izvor: RTS, 11.Jul.2019

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da prištinske vlasti su zabranom ulaska lekarima Vojnomedicinske akademije ugrozili živote i otežali lečenje pacijenata. . Ivanović je na konferenciji za štampu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.