Za sada bez ulice Slobodana Miloševića na Kosovu

Izvor: Mondo, 09.Mar.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sada bez ulice Slobodana Miloševića na Kosovu

Gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić vratio je na ponovno razmatranje odluku skupštine opštine da se jedna ulica u toj kosovskoj opštini nazove po bivšem predsedniku SRJ i haškom optuženiku Slobodanu Miloševiću.

Foto: screenshot/youtube

"Ja sam odluku vratio na ponovno razmatranje u Skupštini opštine. Niko iz Ministarstva (lokalne samouprave) ne može da zahteva da uradim to što sam ja uradio, čak i pre nego što se digla ova galama", izjavio je Mikić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za Radio Slobodna Evropa.

Gradonačelnik Mikić i većina odbornika u Skupštini opštine Ranilug su iz Srpske liste.

Zamenik ministra lokalne samouprave, Bajram Gecaj, izjavio je da su o imenovanju jedne ulice imenom Slobodana Milosevića već razgovarali

sa gradonačelnikom Raniluga.

"Mi smo razgovarali sa gradonačelnikom i on je zatražio da Skupština još jednom razmotri odluku, posebno u delu na problematičnu ulicu, o čemu su pisali mediji. Mi čekamo reakciju Skupštine opštine da bismo posle toga preduzeli mere. Mi trenutno razmatramo naše mogućnosti", rekao je Gecaj.

Vlada Kosova trebalo je danas da razmotri inicijativu gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića da se jedna ulica u toj opštini nazove imenom bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, prenosi Koha.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Miloševiću i Draži ulice na KiM?

Izvor: Press, 09.Mar.2015

Slobodan Milošević i Draža Mihailović mogli bi uskoro da dobiju ulice na Kosovu, a zbog takve inicijative će zasedati i vlasti u Prištini. . Inicijativa je potekla od seoskih odbora u Ranilugu i konačnu odluku bi trebalo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.