ZEMAN OPET UZ SRBIJU! Bivši češki predsednik sasuo ISTINU u lice Evropi: Kolektivno priznanje tzv. Kosova bilo i ostalo SRAMOTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 14:38

ZEMAN OPET UZ SRBIJU! Bivši češki predsednik sasuo ISTINU u lice Evropi: "Kolektivno priznanje tzv. Kosova bilo i ostalo SRAMOTA"

Zeman potvrdio prijateljstvo prema srpskom narodu.

Ugledni parlamentarci, akademici i drugi uglednici iz cele Evrope sastali su se na konferenciji koju je organizovao Institut za geostrateške studije Geopolitikon, tokom koje je bivši predsednik Češke, Miloš Zeman izjavio kako je prznanje tzv. Kosova bila greška.

Među visokim političkim ličnostima koje su se obraćale bili su češki predsednik Miloš Zeman, lider Slobode i direktne demokratije (SPD) Tomio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Okamura, poslanik Bundestaga Alternative za Nemačku (AfD) Petr Bistron, češki poslanik Jaroslav Foldina i češki evroposlanik dr Ivan David , koji je ranije bio češki ministar zdravlja.

Konferencija se bavila sukobima na tzv. Kosovu i u Ukrajini, a organizator - politikolog Iljić Milutin - tvrdio je da je uloga NATO na tzv. Kosovu otvorila Pandorinu kutiju, što je dovelo do kasnijih agresorskih ratova u SAD.

Bivši češki predsednik Miloš Zeman, tokom uvodnih komentara konferencije, oštro je kritikovao priznanje tzv. Kosova, osudivši ga kao podršku državi povezanoj sa mafijaškim strukturama i represijom nad srpskom manjinom.

On je rekao da je kolektivno priznanje Kosova od strane Zapada bilo i ostalo "sramota".

Zeman je tvrdio da "Kosovo postavlja opasan presedan" jer "velike sile nameću svoju volju manjim državama i nemilosrdno menjaju postojeće granice". On je pozvao na doslednost u međunarodnim standardima, upoređujući intervenciju NATO u Jugoslaviji sa akcijama Rusije u Ukrajini.

- Ne činimo svet boljim zatvarajući oči pred problemima i pretvarajući se da ne postoje ili su nestali - rekao je Zeman.

- Slučajevi tzv. Kosova i Ukrajine nas uče koliko jake i nepopustljive supersile mogu biti kada su u pitanju njihovi interesi. Mislim da je važno ne odustajati pred velikom silom, istrajati i nastojati da ispravimo veoma bolne nepravde. Živimo u svetu u kome se moral i vrednosti često razmahuju, ali se uglavnom koriste za prebijanje ideoloških protivnika. Uvek mi nedostaje obična ljudskost u tim bujicama patetičnih reči. I upravo je čovečanstvo ono što nam zapoveda da stanemo uz one koji trpe nepravdu - zaključio je Zeman.

(Srbija Danas/Voiceofeurope)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zeman: Priznanje tzv. Kosova je sramota i opasan presedan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2024

Bivši češki predsednik Miloš Zeman izjavio je danas da je priznavanjem tzv. Kosova Zapad napravio opasan presedan i ocenio da taj postupak predstavlja "sramotu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.