Youtube razmatra da ukloni pesmu Dogodine u Prizrenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2018, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Youtube razmatra da ukloni pesmu "Dogodine u Prizrenu"

"Dogodine u Prizrenu", novi singl rep grupe Beogradski sindikat mogao bi biti uklonjen sa Jutjub kanala, iako je za samo jedan dan imao 150.000 pregleda, obavestio je javnost Feđa Dimović, jedan od članova benda preko svog instagram naloga.

Spot za pesmu "Dogodine u Prizrenu" sastavljen je od dokumentarnih snimaka bombardovanja 1999. godine i skrnavljenja pravoslavnih verskih objekata na Kosovu i Metohiji.

Tekst pesme govori o nadi da se zločini nad svim nevinim žrtvama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na KiM ne ponove.

"Upravo smo dobili poruku od Jutjuba da je spot za pesmu 'Dogodine u Prizrenu' uznemiravajućeg sadržaja, zbog čega Jutjub razmatra da ga ukloni. Kao posledica toga, momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gde smo sinoć bili na poziciji broj 1", napisao je Dimović.

On je čestitao Jutjubu na proceni.

"Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva. Ovo je dokaz da smo pesmom uzburkali mnoge duhove. Nastavljamo da se borimo.

Nema povlačenja i nema predaje. Dogodine u Prizrenu", poručio je Dimović.

Pesma "Dogodine u Prizrenu" posvećena žrtvama na Kosovu i Metohiji (VIDEO)

Rep grupa "Beogradski sindikat", prepoznatljiva po politički anagažovanim tesktovima, objavila je novi singl "Dogodine u Prizrenu", koja je posvećena svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji.

"Beogradski sindikat" je ovu pesmu napravio u saradnji sa etno grupom "Trag" čiji napevi krase refren singla "Dogodine u Prizrenu".

Beskompromisno, kao što to svi od njih očekuju, BS pesmom poručuju da "Kosovo je seme iz kojeg sam ja ponikao, izvor i korito iz kog je narod potekao".

Među stihovima pesme "Dogodine u Prizrenu" našla se i poruka "Tu na mestu starom, gde je Miloš život dao, vođen Lazarevom pravdom, opet vaskrsnuće narod".

Na kraju pesme BS poručuje "Učimo decu da znaju pravu istinu i neka pozdrav bude dogodine u Prizrenu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.