Vulinu ponovo zabranjen odlazak na Kosovo i Metohiju

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2014, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulinu ponovo zabranjen odlazak na Kosovo i Metohiju

Ministru bez portfelja Vlade Srbije Aleksandru Vulinu zabranjeno je da na desetu godišnjicu martovskog pogroma prisustvuje parastosu pobijenim Srbima u crkvi Svetog Nikole u Prištini, saopštila je kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

“Najnovija zabrana pokazuje da Priština želi da zabrani da se svetska javnost podseti na nekažnjena zverstva i zločine nad Srbima”, navodi se u saopštenju.
Deseta godišnjica pogroma biće obeležena među Srbima na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << KiM sa ili bez ministra Vulina i država Srbija će 17. marta, kako se navodi, podsetiti svet na zločine koji su počinjeni u prisustvu međunarodne zajednice na Kosmetu, baš kao što će i tražiti da pravda najzad stigne ubice i palikuće.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju poziva UNMIK i EULEKS da, ne samo osude i ovu zabranu dolaska ministra Vulina na KiM, već i da preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi zaustavili politiku nasilja i zabrana.
 
 
Izvor: Tanjug
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Slava Sveti Nikola

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Decenija od pogroma na Kosmetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2014, 02:19

Polaganjem cveća na mestima gde su pre deset godina iz snajperskog oružja ubijeni Borivoje Spasojević i Jana Tučev, čelnici opštine severna Kosovska Mitrovica, predstavnici boraca i porodica, podsetili su na stradanje Srba u martovskom pogromu 2004. godine za koje ni danas niko nije kažnjen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.