Vulin: Pozvao sam 53 ministra da spreče formiranje vojske

Izvor: B92, 12.Dec.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Pozvao sam 53 ministra da spreče formiranje vojske

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je da je uputio pisma ministrima odbrane 53 zemlje u kojima ih je pozvao da spreče formiranje vojske Kosova.

Kako je rekao, tu vojsku stvaraju "neosuđeni teroristi" koji svoje "zločine (žele da) još jednom ponove".

On je u pisanoj izjavi naveo da je uputio pisma ministrima "najvažnijih zemalja sveta".

"Od mene su dobili vrlo jasno pismo u kome se kaže šta se sprema na Kosovu i Metohiji, koliko je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opasno praviti paravojsku na prostoru Kosova i Metohije, koliko je takozvana vojska Kosova nešto što može značajno da poremeti stanje mira na prostoru Kosova i Metohije, ali i u čitavom regionu", kazao je Vulin.

On je okarakterisao i da Kosovo pokušava da napravi "terorističku organizacija koja će sebe zvati nekakvom vojskom", a da se ona formira radi "obračuna sa Srbima i Srbijom".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Drecun: Kosovska vojska može ozbiljno da ugrozi srpski narod

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 08:52

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun rekao je za RTS da Albanci sa Kosova i Metohije prave takozvanu vojsku Kosova uz podršku nekih članova NATO-a. Ta takozvana vojska već postoji, ona je naoružana i ustrojena na vojni način, naglasio je Drecun. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.