Vulin: Kad god Nemci krenu sami, ceo svet pati...

Izvor: Mondo, 15.Feb.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Kad god Nemci krenu sami, ceo svet pati...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovara nemačkom šefu diplomatije Zigmaru Gabrijelu.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Goran Stanković

Srbija neće priznati Kosovo, poručuje Vulin povodom izjave nemačkog šefa diplomatije, koji je u Prištini rekao da je krajnji cilj njegove zemlje da omogući ulazak Kosova u članstvo EU, te da će jedan od najvećih izazova biti ubediti pet zemalja članica Unije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da priznaju kosovsku nezavsnost.

Vulin kaže da kada god je Nemačka bez dogovora i saglasnosti govorila u ime čitave Evrope, stvari su krenule po zlu i čitav svet je patio.

"Izjava ministra Gabrijela je potvrdila, još jednom, da u Evropi malo koga, a možda i nikoga, ne zanima koliko je Srbija stvarno uspešno i demokratsko društvo.

Kada bi se članstvo u Evropi stvarno merilo samo na osnovu uspeha u vladavini prava ili medijskim slobodama, Srbija bi odavno bila članica Evropske unije.

Ali, njih izgleda, zanima samo jedna stvar - da priznamo Kosovo i ništa drugo. Srbija neće priznati Kosovo i Metohiju, a posebno ga neće priznati da bi bila članica Evropske unije", naveo je Vulin.

Vučić i Gabrijel: Tri tačke na putu ka EU
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.