Vučiću, pitaj Mustafu za otete Srbe

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučiću, pitaj Mustafu za otete Srbe"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji apelovalo je na predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da sa premijerom samoproglašenog Kosova Isom Mustafom, tokom predstojećeg sastanka u Briselu, razgovara o oslobađanju otetih Srba.

"Mi ne znamo sudbinu naših najbližih članova porodica koji su na pravdi Boga kidnapovani od albanskih terorista. Zato molimo našeg premijera Aleksandra Vučića da glasno i jasno zatraži od predstavnika EU da odobre privođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pravdi albanskih zločinaca", navodi se u saopštenju Udruženja.

Iz Udruženja podsećaju da nijedna Vlada Srbije od 1998. godine, kada su počele prve otmice Srba, do danas ni u jednoj donesenoj Rezoluciji o Kosovu i Metohiji nije tražila slobodu za otete Srbe.

U saopštenju se napominje da su generali pojedinih država, koji su ignorisali otmice, sada ministri i predsednici, dok su srpski generali u Haškom tribunalu.

Udruženje je najavilo krivične prijave protiv sudija Apelacionog suda u Beogradu koji su oslobodili pripadnika "Gnjilanske grupe".

"Porodice žrtava nikada neće zaboraviti `Žutu kuću` i trgovinu ljudskim organima u Albaniji i zahtevaće odgovornost za počinjene zločine", poručili su iz Udruženja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.