Vučić za Glas Amerike: Zadovoljan sam rezultatima sednice SB UN o Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2018, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić za "Glas Amerike": Zadovoljan sam rezultatima sednice SB UN o Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Glas Amerike da je zadovoljan rezultatima sednice Saveta bezbednosti UN, jer je Srbija imala priliku da na otvorenoj sednici upozna međunarodnu javnost sa situacijom na Kosovu i Metohiji posle uvođenja taksi na srpsku robu i odluke o transformaciji bezbednosnih snaga Kosova.

Pokazali smo onima koji se zalažu za kosovsku nezavisnost šta su stvorili, dodao je predsednik Vučić.

On je prisutne na sednici Saveta bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obavestio o tome da je Srbija ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma, dok, kako je rekao "Priština nije ispunila ništa".

Kako prenosi Glas Amerike, obavestio ih je i o svakodnevnim napadima na Srbe, o hapšenju direktorka Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija pridaje poseban značaj prisustvu i delovanju UNMIK-a na Kosovu, imajući u vidu da je političko-bezbednosna situacija na Kosovu i dalje nestabilna.

Predsednik Vučić sastao se posle sednice SB UN i sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom sa kojim je razgovarao o jednostranim potezima Prištine i situaciji u regionu, prenosi VOA.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Strepnja za sudbinu Srba

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2018, 01:12

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je Savet bezbednosti UN, ali i svetsku javnost sa nastojanjem PriŠtine da pravnim i političkim nasiljem, ekonomskim pritiscima i jednostranim potezima, poput uvođenja taksi i formiranja takozvane "vojske Kosova", stvori novu situaciju na terenu i iznudi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.