Vučić spremio DŽOKER KARTU: Predsednik stigao u Vatikan, počinje DIPLOMATSKA OFANZIVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić spremio "DŽOKER KARTU": Predsednik stigao u Vatikan, počinje DIPLOMATSKA OFANZIVA

Predsednik Srbije u Vatikan otišao je sa delegacijom u čijoj je pratnji profesor Darko Tanasković

Predsednik Srbije stigao je u Vatikan.

- Idem i u Vatikan kod pape da ih molim da ne priznaju Kosovo - rekao je Vučić nedavno novinarima u Beogradu.

Vučić ovom posetom kreće u diplomatsku ofanzivu, koju je ranije najavila premijerka Ana Brnabić, a za sam start pripremio je "džoker kartu" na koju će zaigrati u slučaju da okolnosti to nalažu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

, bivši ambasador Srbije pri UNESCO i dugogodišnji ambasador pri svetoj stolici.

Predsednik Vučić stigao u zvaniču posetu Vatikanu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 11, 2019 at 11:16am PDT

Tanasković je kao ambasador Srbije u Unesko bio direktno uključen u borbu protiv prijema Kosova u Unesko i tu bitku je dobio 2015. godine.

Borba protiv zahteva Prištine, koji je u njeno ime podnela Albanija, podržana od četrdesetak država, intenzivno je trajala više od pola godine i odvijala se u pariskom sedištu Uneska i u sedištima drugih međunarodnih organizacija.

Saveznici Albanije, među kojima su najangažovaniji u besomučnom lobiranju svim sredstvima bili SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Saudijska Arabija, Austrija, Turska, Slovenija i još desetak zemalja, nastojali su da stvore atmosferu svršenog čina, ali srpsku delegaciju na čelu sa Tanaskovićem to nije obeshrabrilo.

Devetog novembar 2015. godine na zasedanju Generalne konferencije Uneska odbijen je zahtev Kosova za prijem u tu Organizaciju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Vatikan će čuvati svoju poziciju o Kosovu VIDEO

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 07:16

Vatikan -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon razgovora s poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franjom, izjavio da će "Vatikan čuvati svoju poziciju" o Kosovu..."To je ono što mogu da kažem i što je važno za građane", rekao je Vučić upitan koliko je, posle sastanka sa papom siguran...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.