Izvor: RTS, 10.Dec.2022, 10:55

Vučić sa razgovarao Tajanijem o situaciji na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem.
Šef italijanske diplomatije Tajani ukazao je predsedniku Vučiću da je neophodno sačuvati mir i stabilnost i zato tražio deeskalaciju situacije na Kosovu i Metohiji, kao i povratak Srba u institucije u Prištini, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika.
Vučić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je za to neophodno da se ispuni jedan mali i jednostavan uslov, a to je da bude poštovan Briselski sporazum, odnosno da bude formirana Zajednica srpskih opština, na šta se Priština obavezala potpisom pre bezmalo deset godina, a sve ostalo je proizvod jednostranih odluka i poteza Prištine, navodi se u saopštenju.
Predsednik je ponovio da Srbija ostaje posvećena politici mira i stabilnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić obavio važan razgovor: Potrebno je da Priština...

Izvor: B92, 10.Dec.2022

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem...Oni su razgovarali o situaciji na Kosovu...Tajani je u telefonskom razgovoru ukazao Vučiću da je neophodno sačuvati mir i stabilnost i zato...

Nastavak na B92...

"Jasan signal kome ne smete da verujete"; Vučić o izjavi Angele Merkel

Izvor: B92, 10.Dec.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom večerašnjeg obraćanja o situaciji na Kosovu i Metohiji, odgovorio i o sporazumima iz Minska...Govoreći o priznanju Angele Merkel da su Sporazumi iz Minska doneti samo da bi se kupilo vreme Kijevu, predsednik kaže da je nju izuzetno cenio, da je izuzetno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.