Izvor: RTS, 30.Sep.2022, 18:13

Vučić sa Donfridovom o KiM i teritorijalnom integritetu Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid.
U otvorenom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i zvaničnica Stejt Departmenta Donfrid su se saglasili da je u zajedničkom interesu da se bilateralna saradnja intenzivira u svim oblastima, saopšteno je iz Predsedništva.
Dvoje sagovornika su razgovarali o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prilikom je predsednik Vučić izložio poznate i principijelne stavove naše zemlje.
Govoreći o situaciji u regionu, zaključeno je da napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti, te da je to prioritet delovanja na Zapadnom Balkanu.
Pomoćnica državnog sekretara SAD oštro je zamerila potpisivanje Plana konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, ističe se u saopštenju.
Ovom prilikom predsednik Vučić je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, dok taj princip nije poštovan, niti se poštuje, kada je reč o teritorijalnom integritetu Republike Srbije, zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Donfrid o KiM i teritorijalnom integritetu Srbije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Sep.2022

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid. Predsednik Vučić i zvaničnica Stejt Departmenta Donfrid su se saglasili da je u zajedničkom interesu da se bilateralna saradnja intenzivira u...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.