Vučić sa Donfrid o KiM i teritorijalnom integritetu Srbije

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid.

Predsednik Vučić i zvaničnica Stejt Departmenta Donfrid su se saglasili da je u zajedničkom interesu da se bilateralna saradnja intenzivira u svim oblastima.

Dvoje sagovornika su razgovarali o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, kojom prilikom je predsednik Vučić izložio poznate i principijelne stavove naše zemlje.

Govoreći o situaciji u regionu, zaključeno je da napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti, te da je to prioritet delovanja na Zapadnom Balkanu, saopštila je Služba za informisanje predsednika republike.

Pomoćnica državnog sekretara SAD Donfrid je oštro zamerila potpisivanje Plana konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, dok taj princip nije poštovan, niti se poštuje, kada je reč o teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.