Blinken razgovarao s Kurtijem i Vučićem o situaciji na sjeveru Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jun.2023, 17:28

Blinken razgovarao s Kurtijem i Vučićem o situaciji na sjeveru Kosova

Američki državni sekretar Anthony Blinken razgovarao je u ponedjeljak 26. juna telefonski sa liderima Kosova i Srbije o tenzijama na sjeveru Kosova. Kako je saopćeno iz Ureda premijera Kosova Albina Kurtija, on je s američkim diplomatom razgovarao o situaciji na sjeveru, nastanjenom većinskim srpskim stanovništvom, te o novim izborima u četiri sjeverne općine. Izborima, prema Kurtiju, treba prethoditi vladavina prava, među ostalim, za "ekstremiste koji su napali vojnike KFOR-a,...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blinken u razgovoru sa Vučićem insistirao na smirivanju situacije na severu Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jun.2023

Šef američke diplomatije Entoni Blinken (Anthony) insistirao je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem "na smirivanju situacije na severu Kosova i Metohije i u potpunosti je podržao evropski plan za deeskalaciju", saopštio je danas Vučićev kabinet.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"PLAN EU NAJBOLJI PUT NAPRED" Blinken: Razgovarao sam sa Vučićem i Kurtijem, nophodna momentalna deeskalacija na severu Kosova

Izvor: Blic, 27.Jun.2023, 08:46

Državni sekretar SAD Entoni Blinken saopštio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem razgovarao o važnosti deesakalcije tenzija i povratku dijalogu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.