Vučić o hapšenju: Boleće ih glava od pitanja

Izvor: Mondo, 28.Avg.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o hapšenju: Boleće ih glava od pitanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je hapšenje 74. godišnjeg Bogdana Mitrovića u Suvoj Reci od strane kosovskih specijalaca, bez sumnje politika zastrašivanja.

Foto: Tanjug, Tanja Valič

Vučić je ukazao da će to uticati na razgovore u četvrtak u Briselu, te da ga interesuje šta će na to da kažu "naši međunarodni prijatelji".

Vučić je u Leskovcu kazao novinarima da je ovo hapšenje poruka svakom Srbinu da ne pokuša >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da obiđe svoje ognjište, a kamoli da dođe da na njemu živi.

Predsednik je istakao da je hapšenje Mitrovića bilo brutalno hapšenje pred kamerama, "kao da su hapsili Ramuša Haradinaja ili njegovog brata Dauta".

Izveli srpskog starca iz autobusa i uhapsili ga

Ukazao je da su uhapsili čoveka koji je išao u crkvu sa ženom i ćerkom, te da ne postoji nikakav pokazatelj da je bilo šta loše uradio.

"Proverili smo po našim arhivama, našim službama bezbednosti šta znamo o njemu i da li je počinio nešto. Nema pokazatelja da je bilo šta loše uradio", podvukao je Vučić, navodeći i da je Mitrović rezervista.

Predsednik je istakao da je to posledica tajnih optužnica koje su dozvoljene protiv Srba.

"To je posledica politike u kojoj je dozvoljeno da učinite sve što možete protiv Srba, a kada samo kažemo da nam se ne dopada, onda u Srbiji odmah imate armiju ljudi koji pokrenu arsenal naoružanja, govoreći da ste protiv mira i stabilnosti", naglasio je on.

Predsednik Srbije je rekao da će u četvrtak otputovati u Brisel, jer ne vidi drugi način da se stvari rešavaju sem da razgovara, ali je upitao kako taj razgovor da bude normalan posle ovoga što se dogodilo.

"Uhapse čoveka od 74 godine. Pojavi se 20 junaka pod punom ratnom opremom, koji su strašno hrabri i Srbija treba da kaže 'baš lepo ste uradili'. Razgovaraćemo u četvrtak jer je moj posao da brinem o budućnosti građana, ali i Mitroviću. Boleće ih glava od naših pitanja, šta će da rade i kako misle da to urade", najavio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.