Vučić se sastaje u četvrtak u Briselu sa Mogerini i Tačijem

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastaje u četvrtak u Briselu sa Mogerini i Tačijem

Neophodna razmena mišljenja o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odazvaće se pozivu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini da u četvrtak, 31. avgusta doputuje u Brisel, potvrđeno j u njegovom kabinetu.

Mogerinijeva je, naime, ranije danas pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tzv. kosovskog predsednika Hašima Tačija na sastanak.

Kako je najavljeno, na tom sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi trebalo da se razmene mišljenja o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, a u svetlu dogovora iz jula, kada je dogovorena priprema "nove faze dijaloga".

- Visoka predstavnica i dva predsednika razmotriće i primenu dogovora koji su do sada postignuti u dijalogu - kažu u Evropskoj komisiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.