Vučić na Kosovu: Imam tri poruke za Srbe

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2018, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na Kosovu: Imam tri poruke za Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi na Kosovu i Metohiji gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od reke Ibar. Vučić je u manastiru Banjska izjavio da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi, a kosovske vlasti to nisu odobrile.

"Mi ćemo razmenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ne desi onda će nam mnoge stvari biti jasnije", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe - prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima.

"Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a država Srbije je pomagala i pomagaće više u budućnosti. Došao sam da razgovaram o bezbednosti Srba, o tome koji organi su tu da im tu bezbednost garantuju", rekao je Vučić.

On je rekao da je došao i da poruči Albancima da neretko imaju različite interese sa Srbima, ali i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir.

"Da višedecenijske i viševekovne razmirice rešimo, da obezbedimo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu", rekao je Vučić.

On je najavio da će država uložiti još 250 miliona dinara u obnovu manastira Banjska, kao i da predstoji završetak izgradnje naselja "Sunčeva dolina" u Zvečanu za oko 300 porodica raseljenih Srba sa Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije, u pratnji direktora Kancelarije Kosovo i Metohiju Marka Đurića i direktora BIA Bratislava Gašića, došao je u manastir Banjska, a na kapiji ga je dočekao vladika Teodosije sa sveštenstvom, uz tradicionalne so i pogaču.

Predsednik Srbije će tokom boravka u Kosovoskoj Mitrovici položiti venac na mesto ubistva Olivera Ivanovića.

Vučić će se na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici sastati sa srpskim zvaničnicima na Kosovu.

Predsednik će u popodnevnim satima obići i Laplje Selo kod Prištine, gde će u Domu kulture razgovarati sa građanima.

Vučić je posetu Kosovu najavio u utorak, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja je usledila posle ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić na Kosovu: Dočekan uz manastirska zvona VIDEO

Izvor: B92, 20.Jan.2018

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Kosovu i Metohiji gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od reke Ibar...Državna agencija Tanjug javila je da je Vučić nešto pre 11 časova stigao u Banjsku, a da su ga uz zvuk manastirskih zvona dočekali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.