Vučić dramatično: Srbiju čeka težak period

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jun.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić dramatično: Srbiju čeka težak period

BEOGRAD - Jako teško razdoblje je pred nama što po mom licu možete vidjeti. Nikad nisam bio naročito lijep ali sad baš ne ličim ni na što – rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić na današnjoj tiskovnoj konferenciji i dramatično najavio što Srbiju očekuje narednih dana i mjeseci te pozvao na jedinstvo kako bi se "očuvala puna politička stabinost".

Podsjetio je kako predstoji više važnih datuma, teški razgovori u Bruxellesu 23. lipnja i 26. lipnja dolazi u Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << izaslanstvo MMF,a slijedi i obilježavanje Vidovdana, dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel, kao i obilježavanje 20 godina zločina u Srebrenici. Rezignirano je rekao kako njega, ali i nikoga drugog u srpskom političkom vrhu, nitko iz EU nije konzultirao niti išta pitao u vezi Rezolucije o Srebrenici koja se priprema.

- Stvari se na Zapadnom Balkanu jako kompliciraju, postoje veliki unutrašnji problemi na Kosovu, to postoji u Makedoniji, u Bosni su sve veća trvenja. Hrvatska 5. kolovoz želi slaviti kada mi budemo plakali- rekao je Vučić dodajući kako nisu uspjeli razgovori o Makedoniji, a europski komesar za proširenje Johhanes Hann, otkazao je psojet BiH zbog izbjegavanja Republike Srpske da sudjeluje u reformama.

Vučić je, kao i svi srpski dužnosnici već 20 godina, uoči 5. kolovoza, podsjetio kako će Hrvati slaviti 5. kolovoza "kao dan kada su iz Krajine protjerani Srbi", ali se ni oni ne slažu o broju pa barataju brojkama od 150 do 400 tisuća onih koji su napustili Hrvatsku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.