Vučić: Vlada najkasnije do 25. avgusta - biće iznenađenja i promena resora; Predstoji nam teška jesen i po pitanju Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 18:57

Vučić: Vlada najkasnije do 25. avgusta - biće iznenađenja i promena resora; Predstoji nam teška jesen i po pitanju Kosova i Metohije

Čeka nas teško leto i jesen i po pitanju Kosova i Metohije, jer niko neće da nas mazi, niko ništa neće da nudi ili poklanja, već da nas pritiskaju da izgubimo, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"Zato nam je potrebno jedinstvo i ujedinjenost, da budemo dovoljno snažni, racionalni i da dobro razumemo svoju poziciju u svetu, ali i da budemo dovoljno čvrsti i da ne tražimo kako nešto da kažemo protiv ljudi koji se bore i rade", rekao je Vučić u obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javnosti.

On je dodao da je jednako važno pitanje - i privreda, budući da ceo svet očekuje recesiju i rast nezaposlenosti, a uveren je da će Srbija ipak biti bolja od drugih.

Konsultacije od 15. jula, vlada do najkasnije 25. avgusta

Vučić je najavio da će 15. Ili 16. jula početi konsultacije o formiranju nove vlade, kao i da očekuje da će taj posao biti završen do najkasnije 25. avgusta.

Vučić je kazao da će krenuti sa prijemom prvo manjinskih stranaka, a zatim i drugih po pitanju formiranja nove vlade.

„Očekujem da se taj posao završi do 20. ili 25. avgusta, najkasnije. Ne bih isključio da to bude i ranije“, naglasio je on.

Iznenađenja u novoj vladi, biće i promena resora

U novoj vladi biće iznenađenja i značajnih promena, rekao je Vučić i najavio da će u novoj vladi biti kadrovskih iznenađenja i da će glavni kriterijum za njeno formiranje biti sposobnost i poštenje budućih kadrova.

On je kazao da će biti i značajnih promena Zakona o vladi i ministarstvima:

"Neće se ministarstva upodobljavati pojedinim političarima, već potrebama građana Srbije", rekao je Vučić.

Upitan da li ima šanse da i za formiranje ove vlade "izvuče adut iz rukava", odnosno osobu koja će biti nestranačka ličnost ili ličnost iz vanparlamentarne stranke, Vučić je rekao da on ne deli ljude na stranačke i nestranačke.

"Delim ljude na sposobne i nesposobne, na poštene i one koji to nisu, na vredne i lenje. Nema sumnje da će mi to biti glavni kriterijum", rekao je Vučić.

Od Makrona ću, pre svega, tražiti iskrenost i otvorenost

Vučić je izjavio da će od predsednika Francuske Emanuela Makrona, sa kojim će se sastati u četvrtak u Parizu, tražiti mnogo toga, a pre svega iskrenost i otvorenost.

"Možda ću prvi put mnogo toga da tražim, ponajviše iskrenost i otvorenost. Reći ću vam šta sam od toga dobio", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.

Upitan za šta će tražiti podršku predsednika Markona u granicama realnog, Vučić je rekao da sa predsednikom Francuske ima odličan odnos, navodeći da Makron fantastično poznaje svetsku političku scenu, da je pasionirani i izuzetan poznavalac situacije u svetu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik zabrinut: Predstoji nam teška jesen i po pitanju Kosova i Metohije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020

Potrebno nam je jedinstvo..Čeka nas teško leto i jesen i po pitanju Kosova i Metohije, jer niko neće da nas mazi, niko ništa neće da nudi ili poklanja, već da nas pritiskaju da izgubimo, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić...- Zato nam je potrebno jedinstvo i ujedinjenost, da budemo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.