Izvor: Piplmetar.rs, 28.Jun.2023, 19:31

Vučić: Vidovdan je najveći dan za Srbe, ali i dan velikih tragedija

Predsednik je rekao da mu pitanje Kosova oduzima svu energiju i snagu, ali da će ići na konsultacije sa narodom


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji prisustvuje ceremoniji otvaranja obilaznice oko Beograda, rekao je prilikom vožnje sa medijima na završenoj poslednjoj deonici obilaznice da je Vidovdan >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << dan kada smo počinjali velike stvari, ali i dan sramote, jer je na taj dan isporučen predsednik SRJ Slobodan Milošević Haškom trubunalu.
„Mogli su to i drugi dan, ali onima koji su nas tlačili to je bila suština, jer oni vole simbole a mi smo bili pomagači u dokazivanju naše nemoći. Danas je vreme da gledamo u budućnost, ne samo za priču o putevima i prugama, već prilika da govorimo o budućnosti i napretku Srbije, jer ovo mora da bude budućnost i da razmislimo da li možemo više brige za ljude da pokažemo“, rekao je Vučić.
On je kao primer naveo da je kada je na putu za Novi Sad video prevrnut kamion sa vozačem, stao sa svojim timom da pomogne vozaču, a da je za to vreme 20, do 25 vozila samo prošlo.
„To govori o nama. Moramo sebe da preomenimo, gde smo to žurili. Danas bih i o tome govorio“, rekao je Vučić.
Predsednik je istakao da je napravljeno stotine kilometara puta, kao i da su ministar finansija Siniša Mali i premijerka Ana Brnabić uradili sve da imamo punu fistkalnu stabilnost.
„Žao mi je što se bavim očuvanjem mira, ali i dalje nema sankcija za Srbiju, a za neke koji su im čedo sankcija ima. Ni uspehe nismo u stanju da primetimo i prihvatimo“, rekao je Vučić.
Predsednik je istakao i da je važno što gradimo dobre odnose sa Albanijom i da zato poslednjih nedelja, kada je krenuo teror nad Srbima na severu KiM, nije komentarisao pojedine izjave albanskog premijera Edija Rame.
„Ja sam čovek koji je uvek lojalan i odan svojoj zemlji Srbiji, ali i čovek koji se trudi da razume sve druge i čovek koji dobro razume i težinu poziciju i Rame, i zato sam, ne jednom, prećutao brojne stvari koje mi se nisu dopale, jer smo uspeli da izgradimo i tu vrstu poverenja u kojem možemo jedan drugom da kažemo i dobre i loše stvari“, rekao je Vučić.
Naglasio je da je važno što gradimo bolje odnose sa Albanijom.
„Zato ne moram svaku izjavu uvek da komentarišem i mnoge nisam od pre nekoliko nedelja, otkada je krenuo pravi teror nad Srbima sa severa KiM“, rekao je Vučić.
On je rekao i da će se u narednom periodu baviti Pokretom za državu, kao i da će zbog toga ići na konsultacije sa narodom.
„Ići ću da slušam ljude, po 2, 3, 4 sata ljude u bar 10, 12 gradova, zaseoke, da vidim šta očekuju od predsednika i države i šta moramo da promenimo“, rekao je Vučić.
On je istakao i da mu pitanje Kosova oduzima svu energiju i snagu, ali da će ići na konsultacije sa narodom.
On je govorio i o protestima i rekao da su blokade saobraćajnica kao što je Gazela izraz nemoći i očaja.
„Samo ne razumem to, nikada to niko nije radio u Srbiji, kažu to je radio i Đinđić, on je blokirao Brankov most, ali nikada Gazelu i međunarodne putne pravce, nikada i niko“, rekao je Vučić, dodajući da je to izraz nemoći i očaja.
„Kao i napadi na privatnu imovinu ljudi, to je izraz neznanja i bahatosti i arogancije prema sopstvenim građanima“, rekao je Vučić.
Dodao je da je reč o pet ili šest odsto ekstremista koje niko ne podržava.
„Morate se baviti politikom i imati neki sadržaj, šta da ponudite, a ne kako da pravite štetu i izazivate incidente. To je loša politika, ako je možemo tako i nazvati, ali svako ima svoj izbor“, naveo je on.
Vučić je rekao i da ubedljivo pobeđuje na izborima, i da ga zato nije strah da iskaže podršku radu drugih, pa i političkih protivnika.
„Zato sam i jedina budala koja kažem kakvu smo katastrofu napravili sa litijumom. Službe su nas ubile, dve spoljne službe, upecali nas kao soma, a još da se radujemo kako smo pobedili. Zaustavili su ubrzani razvoj Srbije, išli bismo kao raketa. Knjigu samo jednom da napišem, kako strane službe regulišu da Srbija ne sme da štrči u regionu. Može malo, ali ne mnogo“, rekao je predsednik.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

VUČIĆ NA OTVARANJU OBILAZNICE: Vidovdan je najveći, najteži i najlepši praznik u nas Srba

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vidovdan najveći, najteži i najlepši praznik za Srbe i dan naših velikih tragedija, kao i da je o časti kosovskih junaka ispevano mnogo spevova...On je prilikom vožnje sa medijima na završenoj poslednjoj deonici obilaznice oko Beograda,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.