VUČIĆ NA OTVARANJU OBILAZNICE: Vidovdan je najveći, najteži i najlepši praznik u nas Srba

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 19:38

VUČIĆ NA OTVARANJU OBILAZNICE: Vidovdan je najveći, najteži i najlepši praznik u nas Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vidovdan najveći, najteži i najlepši praznik za Srbe i dan naših velikih tragedija, kao i da je o časti kosovskih junaka ispevano mnogo spevova.

On je prilikom vožnje sa medijima na završenoj poslednjoj deonici obilaznice oko Beograda, od tunela Straževica do Bubanj Potoka, rekao da je Vidovdan dan kada smo počinjali velike stvari, ali i dan sramote, jer je na taj dan isporučen predsednik SRJ Slobodan Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Haškom trubunalu.

- Vidovdan je najveći, najteži i najlepši praznik u nas Srba. Vidovdan je dan pre svega naših velikih tragedija, ali smo zbog velike časti i ponosa kosovskoh junaka ispevali sve mitove o Vidovdanu s pravom, i drugačije ga doživljavamo - rekao je Vučić i dodao: - Ali je Vidovdan i dan naše velike sramote, jer smo na taj dan isporučili predsednika Srbije Haškom tribunalu. Mogli su to i drugi dan, ali onima koji su nas tlačili to je bila suština, jer oni vole simbole, a mi smo bili pomagači u dokazivanju naše nemoći. Na Vidovdan se sve vidi, kada ste to mogli da vidite 2001. sve vam je bilo jasno šta ćete onda moći da vidite u narednih 10 godina. Pa smo doživeli da se Crna Gora odvoji od nas, pa da Kosovo proglasi nezavisnost.

Predsednik je podsetio i na ljude koji su u tih 10 godina ostali bez posla i na to kako nismo ništa gradili.

- Danas je vreme da gledamo u budućnost, ne samo za priču o putevima i prugama, već prilika da govorimo o budućnosti i napretku Srbije, jer ovo mora da bude budućnost i da razmislimo da li možemo više brige za ljude da pokažemo - rekao je Vučić.

On je kao primer naveo da je kada je na putu za Novi Sad video prevrnut kamion sa vozačem, stao sa svojim timom da pomogne vozaču, a da je za to vreme 20, do 25 vozila samo prošlo.

- To govori o nama. Moramo sebe da preomenimo, gde smo to žurili. Danas bih i o tome govorio - rekao je Vučić.

On je dodao da je napravljeno stotine kilometara puta, kao i da su ministar finansija Siniša Mali i premijerka Ana Brnabić uradili sve da imamo punu fistkalnu stabilnost.

- Žao mi je što se bavim očuvanjem mira, ali i dalje nema sankcija za Srbiju, a za neke koji su im čedo sankcija ima. Ni uspehe nismo u stanju da primetimo i prihvatimo - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.