Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić Srbima s Kosova: Ništa neće biti odlučeno bez vas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima na Kosovu i Metohiji da nijedna odluka neće biti doneta bez njih i da će im se obratiti u septembru. Vučić se telefonski obratio Srbima okupljenim na sastanku sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: N1

"Nijednu odluku bez vas nećemo da donesemo a ja ću u septembru mesecu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se obratim svim Srbima na Kosovu i Metohiji i da razgovaram sa svima vama. Želim da zajednički radimo i planiramo i živimo. Srbija je sa vama, Srbija je uz vas i uvek će biti tu", rekao je Vučić.

On je dodao su raniji događaji "pokazali ko su oni koji ne žele da Srbi imaju bilo šta na Kosovu, da mogu da žive kao ljudi i ko su oni koji su protiv prisustva Srbije na Kosovu".

"Daleko smo mi od bilo kakvog rešenja i zato ćemo nastaviti da se borimo i molim vas za podršku jer vi sa KiM znate ko se bori za Kosovo i Metohiju a ko ne", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da će Srbija na Kosovu ulagati novca "više nego ikada".

"Zato što hoćemo da pokažemo da smo uz svoj narod bili, da uz svoj narod ostajemo i da ćemo uz svoj narod uvek da budemo", rekao je Vučić.

Đurić je rekao da se ponosi izdržljivošću i hrabrošću Srba sa Kosova i zahvalio predstavnicima Srpske liste i narodu "koji je prepoznao i shvatio značaj ujedinjenja oko politike Beograda i države Srbije".

"Uspeli smo da u teškom i neizvesnom vremenu u ruke državi Srbiji stavimo najsnažniji adut – slogu srpskog naroda i političkih predstavnika na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić, a prenosi TV Most.

Izvor: N1

Đurića i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića na severu Mitrovice dočekalo je nekoliko desetina ljudi.

Dvojica visokih beogradskih zvaničnika su na skupu sa Srpskom listom, građanima severa preneli da Srbima na Kosovu danas nego ikada vise trebaju sloga i jedinstvo.

Oni su istakli da je prethodne nedelje došlo do pokušaja da se jedan deo crkve uvede na političku scenu.

Predstavnici Srpske liste su poručili da je istorijski trenutak za Kosovo i da ovo nije političko, već nacionalno pitanje. Oni su pozvali predsednika Srbije da nastavi borbu za bolju budućnost Srba na Kosovu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.