Vučić: Širok društveni dijalog o Kosovu i regionu

Izvor: B92, 01.Jun.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Širok društveni dijalog o Kosovu i regionu

Pančevo -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio da će inicirati širok društveni dijalog u vezi sa ključnim pitanjima naše zemlje, poput odnosa prema KiM i regionu.

On je naglasio da, ako se ciljevi postave strateški, onda može da se nađe i put za njihovo ostvarivanje.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara u Pančevu da bliže pojasni svoju jučerašnju izjavu da je potrebno otvaranje unutrašnjeg dijaloga o KiM u kojem ćemo se osloboditi mitskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pristupa i olakog davanja onoga na šta imamo pravo, rekao da stav Srbije treba da bude usaglašen sa životnim problemima i onim što tišti naš narod na Kosovu i Metohiji, kao i sa onim što su prava naše države.

"Ali ne zaboravite na to da smo mi jedini koji o tome odlučujemo, da dobro znamo i kakva je uloga Albanaca. Potrebno je da stvari postavimo na racionalnu ravan, da na takav način razgovaramo", rekao je Vučić.

On je rekao da je svestan da će se opet pojaviti "neki geniji" koji će da mu drže tablu da je izdajnik, ali da ne brine o tome, jer, kako je naglasio, brine za budućnost Srbije. "Poštujem ja svaku crkvu, svaku versku zajednicu. To je moj posao kao predsednika Republike, kao što je bio i kao predsednika Vlade. Ali ljudi, naš posao je da brinemo o zemaljskom životu, a o nekom nebeskom neka brine neko drugi", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da će osim Kosova, regiona, biti otvoren dijalog i o promeni Ustava. "Ako možemo da se dogovorimo, onda smo rešili nešto i uradili nešto za svoju zemlju. Ako ne možemo, onda je još jednom propala stvar, i pokazaće se da smo uvek više brinuli o zemlji svojih dedova, umesto o zemlji svoje dece", rekao je Vučić.

Na pitanje da bude konkretniji, Vučić je rekao da to ne može da učini, jer bi na taj način unapred izneo svoj stav pre bilo kakvog razgovora. "A ja želim da otvorimo društveni dijalog koji će trajati tri meseca, šest meseci, o obe teme, i o našem odnosu prema KiM i našem odnosu prema regionu, da vidimo kakva nam je politika, gde vidimo Srbiju za 20 godina, da vidimo sadržaj te politike", rekao je Vučić.

On je podvukao da želi da u dijalogu učestvuju sve političke stranke i njihovi predstavnici, sve verske zajednice, civilno društvo, da se čuje njihov glas gde vide Srbiju.

"Kada strateški postavite ciljeve, onda ćete moći da nađete put", zaključio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Širok društveni dijalog o Kosovu, Ustavu...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će inicirati širok društveni dijalog u vezi sa ključnim pitanjima naše zemlje, poput odnosa prema Kosovu i Metohiji i regionu, i naglasio da ako se ciljevi postave strateški, onda može da se nađe i put za njihovo ostvarivanje...Vučić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.