Vučić: Predlog za Kosovo neprihvatljiv

Izvor: Mondo, 21.Mar.2013, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Predlog za Kosovo neprihvatljiv

Aleksandar Vučić na sednici Vlade Srbije pročitao deo predloga za Kosovo koji je Srbiji ponuđen i rekao da on nije prihvatljiv za Srbiju.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na sednici Vlade Srbije da predlog o Kosovu nije prihvatljiv za Srbiju i da niko u dijalogu, osim Beograda, nije pokazao spremnost na kompromis.

"Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko jesmo, posvećeni dobijanju datuma i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << EU integracijama. Pročitaću vam deo predloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, na žalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, što nama nije pruzilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo", rekao je Vučić, a prenosi "Blic".

Prvi potpredsednik Vlade kazao je da Srbija ne odustaje od evropskog puta.

"Nadam se da ćemo moći da postignemo dogovor sa Prištinom, ali pred naš narod ne možemo da izađemo praznih ruku. Uostalom, niko od nas se u politici nije rodio, a ja lično, u njoj svakako neću ni umreti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali nijedan posto šanse da papir prihvatimo", naveo je Vučić.

On je danas predsedavao sednicom Vlade, pošto je premijer Ivica Dačić na putu za Njujork gde treba da se pojavi na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj Kosovu.

U Briselu je juče održana sedma runda razgovora premijera Srbije i Kosova. Nakon susreta obe strane su navele da još nema dogovora, ali su izrazile nadu da će on biti postignut u aprilu.

(Beta, foto: Beta, Ministarstvo odbrane)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.