Vučić: Očekuju da Kosovo i Metohiju predamo na tacni, izazivaju probleme jer smo rekli da nećemo

Izvor: Beta, 19.Maj.2023, 19:41

Vučić: Očekuju da Kosovo i Metohiju predamo na tacni, izazivaju probleme jer smo rekli da nećemo

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da se od Srbije očekuje da Kosovo i Metohiju preda "na tacni", i da kaže da se pomirila i da su je 1999. godine bombardovali sa pravom."Pošto smo rekli da nećemo da odustanemo od međunarodnih povelja, Ustava Srbije i teritorijalnog integriteta, onda su krenuli da izazivaju probleme", kazao je Vučić na mitingu u Pančevu.Naveo je da Srbija radi sve kako bi sačuvala svoju "zemlju, ime i prezime", ali da se "plaši" da će u tome morati da budu još čvršći i snažniji."Radite šta hoćete i spolja i unutra, ali nećete dobiti nezavisno Kosovo kao što se nadate. Moraćete neke druge da postavite", rekao je Vučić.Govoreći o tome što je u severnoj Kosovskoj Mitrovici danas preuzeo novi gradonačenik, Vučić je rekao da su Albanci postavili "svog gradonačelnika" koji je dobio 800 glasova na ukupnu izlaznost od 3,4 odsto, a da zemlje Kvinte kažu da su to legitimni izbori."Zamislite šta bi rekli za Srbiju da je izašlo 3,4 odsto. Kod nas je pitanje legitimiteta i kad izađe 50, 55 odsto", rekao je on.Naveo je i da su na Kosovu počeli da pišu kazne Srbima zbog "KM" tablica i da na ...
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić: Očekuju da Kosovo predamo na tacni, izazivaju probleme jer smo rekli da nećemo

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2023

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da se od Srbije očekuje da Kosovo i Metohiju preda "na tacni" i da kaže da se pomirila i da su je 1999. godine bombardovali sa pravom.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.