Vučić: Niko nije tražio da priznamo Kosovo

Izvor: B92, 05.Jun.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Niko nije tražio da priznamo Kosovo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i da to od nje niko do sada nije tražio.

On je rekao i da će se rešiti slučaj ubistva braće Bitići.

"Ako me pitate da li ćemo da priznamo nezavisnost Kosova ili nećemo - mi nismo dobili takav zahtev, to ne bi bilo realistično i ne mogu da vam kažem da bismo to uradili", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja posle predavanja koje je održao na Univerzitetu Džon Hopkins >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Vašingtonu.

On je podsetio i da pet država članica EU nisu priznale nezavisnost Kosova.

Premijer je rekao da je do sada dosta toga postignuto u dijalogu sa Prištinom, da predstavnici dve strane razgovaraju o svim pitanjima, kao i da su pojačane ekonomske veze između Beograda i Prištine.

"Podržavamo kreiranje boljih odnosa među dva, rekao bih, različita društva. Pojačali smo i ekonomske veze između Beograda i Prištine", istakao je Vučić.

Na pitanje dokle se stiglo sa rešavanjem slučaja ubistva braće Bitići, Vučić je rekao da će Srbija rešiti taj slučaj, jer je to obaveza i posao, brzo ili mnogo brže nego što se očekuje.

"Za razliku od drugih, koji su izbegavali da reše to pitanje, mogu da vam kažem da ćemo mi obaviti svoj posao i zaštititi pravdu", rekao je Vučić.

On je rekao da je ubistvo braće Bitići bio strašan zločin i da će Srbija uraditi svoj posao, ne zato što je to veliko bilateralno pitanje između Srbije i SAD i velika prepreka, već zato što bi to bilo veoma pravedno rešenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.