Vučić: Kada dođemo na vlast predložićemo rešenje za Kosovo

Izvor: Blic, 20.Jan.2012, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kada dođemo na vlast predložićemo rešenje za Kosovo

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da bi SNS mogao da predloži rešenje za problem Kosova tek pošto dođe na vlast i dodao da je Ustav Srbije tačka koju ta partija ne bi prelazila u rešavanju tog pitanja. Aleksandar Vučić

"Ne znam šta predlaže predsednik Srbije Boris Tadić. A šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi mi predlagali - imamo Ustav, ali ako je nemoguće sprovesti sve što piše u Ustavu, prvo bi seli sa svim političkim strankama i ustanovili šta je to što možemo da dobijemo a šta ne.

To možemo da znamo tek kada bi bili na vlasti", rekao je Vučić na konferenciji

za novinare.

Prema njegovim rečima, SNS bi nakon toga, otvoreno i iskreno rekao građanima šta država može a šta ne može da dobije, i da će to i biti učinjeno, čim se promeni vlast u Srbiji.

Vučić je naveo da ništa novo nije video u Tadićevom planu za Kosovo u četiri tačke.

"Taj plan ne postoji. To je prepisao iz Ahtisarijevog plana, a nikoga s time nije upoznao. Ni skupštinu ni političke stranke", rekao je zvaničnik SNS-a.

Na pitanje da li SNS ima neko drugo rešenje, Vučić je rekao da ta partija ne zna dokle se stiglo u pregovorima s Prištinom i da neko mora da kaže šta je početna tačka razgovora.

On je upitao u okviru čega bi bio ostvaren specijalni status severa Kosova, što predlaže Tadić, da li u okviru Srbije ili u okviru Kosova. To, prema njegovoj oceni, Tadić treba otvoreno da kaže građanima.

Povodom najave mogućnosti odlaganja referenduma na severu Kosova, Vučić je rekao da SNS nije donosila takvu odluku niti je bila protiv toga.

"Uvek smo bili uz naš narod i šta narod odluči, mi ćemo podržati", rekao je Vučić.

On je dodao da je prošle nedelje bio u Moskvi iz, kako je rekao,"privatnih razloga" i da tamo nije video članove porodice Slobodana Miloševića. Dodao je da je Mirjanu Marković poslednji put video 1999. godine.

"Ja sam mali čovek da bih video ruskog premijera Vladimira Putina", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.