Vučić: Bez rešenja za Kosovo, prva kriza će nas uništiti

Izvor: RTS, 15.Maj.2018, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bez rešenja za Kosovo, prva kriza će nas uništiti

U intervjuu "Fajnenšel tajmsu", predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da je "opsednut" Kosovom i da bez rešenja tog problema sve što je do sada ostvario neće biti održivo.
Fajnenšel tajms piše da Vučić, kako bi se Srbija kvalifikovala za članstvo u EU, prvo mora da reši status Kosova.

"Opsednut sam Kosovom. Ukoliko ne rešimo taj problem, sve što smo do sada postigli neće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti održivo. Prva kriza bi nas uništila", rekao je Vučić.
Fajnenšel tajms podseća da je predsednik Srbije počeo političku karijeru kao ultranacionalista, ali i da je 2008. godine sa grupom kolega raskinuo saradnju sa "radikalnim srpskim nacionalističkim ideologom Vojislavom Šešeljom" i formirao Srpsku naprednu stranku.
Danas, piše Fajnenšel tajms, Vučić podržava članstvo u EU kao katalizator promena i konačni dokaz da je Srbija pobegla iz noćne more Miloševićevih godina.
"Još jedan rat bi uništio zemlju i budućnost srpskog naroda zauvek", rekao je Vučić.
Naveo je i da on nije peti stub Vladimiru Putinu u Evropi i da je ruskom predsedniku jasno rekao da Srbija ostaje na evropskom putu.
Kaže da ne učestvuje u takmičenju za što veću popularnost i da nema potrebu da bude voljen i prihvaćen.
"Srbija je proizvela više istorije nego što može da prihvati", konstatuje predsednik Vučić u intervjuu Fajnenšel tajmsu i navodi da je, kako je rekao Vinston Čerčil, "najvažnija stvar sačuvati mir i smirenost".
Povodom izjave Hašima Tačija da razmena teritorije ili podela Kosova i Metohije nikada nije bila tema i da se o tome neće ni razgovarati, predsednik je odgovorio da je teritorija upravo ono jedino što Albance interesuje
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić za Fajnenšel tajms: Opsednut sam Kosovom

Izvor: N1 televizija, 15.Maj.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za Fajnenšel tajms rekao da je "opsednut Kosovom". List navodi kako je Vučić u očima lidera Evropske unije, a pogotovo nemačke kancelarke Angele Merkel, viđen kao najbolja šansa za uvođenje Srbije u evropski mejnstrim. Kritičari međutim navode...

Nastavak na N1 televizija...

FT: Vučić mora da reši Kosovo; Vučić: Opsednut sam

Izvor: B92, 15.Maj.2018

"Opsednut sam Kosovom. Bez rešavanja tog problema, sve što sam postigao do sada neće biti održivo. Prva kriza će nas ubiti", kaže Vučić za Fajnenšel tajms...Taj britanski list je, u opširnom tekstu u kome analizira poziciju Srbije i njenog predsednika u kontekstu rešenje kosovskog pitanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.