Voker: I u drugim delovima Kosova dogodili su se masakri kao u Račku

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2020, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voker: I u drugim delovima Kosova dogodili su se masakri kao u Račku

Bivši šef Verifikacione misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovo, ambasador Vilijem Voker (84) je danas, u selu Račak, rekao da je i "u drugim mestima na Kosovu bilo masakra kao što je Račku to bilo pre 21 godinu".

"Ja sam upoznat s masakrom u Račku, ali bilo je desetina i stotina drugih masakra, i nadam se da će se kosovski ljudi sećati tih masakra, jer se sećaju masakra u Račku: šta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se ovde dogodilo i šta se dogodilo s drugim zločinima tokom rata na Kosovu", rekao je on novinarima.

"Kada dođem ovde, stvarno se sećam dana kada sam ovde bio 1999. godine i to mi vraća veoma loša sećanja, ali, kad sam video decu, porodice i seljane - pogledajte kako se ponašaju prema meni, kako da ne budem i srećan što sam došao u Račak", kazao je Voker.

Voker je 15 januara 1999. godine, pošto je posetio Račak kao šef Kosovske verifikacione misije OEBS, rekao da se tu desio zločin protiv čovečnosti i optužio srpsku policiju i vojne snage.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.