Voker: Događaj u Račku doveo do kosovske nezavisnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voker: Događaj u Račku doveo do "kosovske nezavisnosti"

Nekadašnji šef Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker ponovio je stare optužbe da je u selu Račak na Kosovu i Metohiji počinjen masakr nad civilima.

On je u tom selu, gde je danas obeležena 21 godina od navodnog masakra nad albanskim civilima, što je poslužilo kao povod da NATO bombarduje Srbiju i Saveznu republiku Jugoslaviju, rekao da nije srećan, ali da je zadovoljan što se "poklanja veća pažnja onome što se ovde dogodilo".

Voker je naveo da Račak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavlja sve ono što se dogodilo na celom Kosovu, i dodao da je on "upoznat sa masakrom u Račku", uz tvrdnju da ima "na desetine, stotine drugih masakara" i da se nada da ih se ljudi na Kosovu sećaju, kao što se sećaju onoga što se desilo u Račku", istakao je on.

Voker je rekao i da je ono što se desilo u Račku kao i drugi "ratni zločini širom Kosova", na nesreću za ljude koji su bili žrtve, dovelo je do oslobađanja i kosovske nezavisnosti.

Vokerov izveštaj u kojem je tvrdio da su srpske snage u Račku počinile masakr nad nedužnim civilima, a uprkos negiranjima zvaničnog Beograda, zapadni zvaničnici i štampa prihvatili su Vokerovu verziju kao jedinu i zvaničnu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.