15. januar  2020. 18.21  | Izvor: Tanjug

Voker: Događaj u Račku doveo do "kosovske nezavisnosti"

RAČAK -

Nekadašnji šef Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker ponovio je stare optužbe da je u selu Račak na Kosovu i Metohiji počinjen masakr nad civilima.

On je u tom selu, gde je danas obeležena 21 godina od navodnog masakra nad albanskim civilima, što je poslužilo kao povod da NATO bombarduje Srbiju i Saveznu republiku Jugoslaviju, rekao da nije srećan, ali da je zadovoljan što se "poklanja veća pažnja onome što se ovde dogodilo".

vilijam voker racak jpg

Voker je naveo da Račak predstavlja sve ono što se dogodilo na celom Kosovu, i dodao da je on "upoznat sa masakrom u Račku", uz tvrdnju da ima "na desetine, stotine drugih masakara" i da se nada da ih se ljudi na Kosovu sećaju, kao što se sećaju onoga što se desilo u Račku", istakao je on.

Voker je rekao i da je ono što se desilo u Račku kao i drugi "ratni zločini širom Kosova", na nesreću za ljude koji su bili žrtve, dovelo je do oslobađanja i kosovske nezavisnosti.

Vokerov izveštaj u kojem je tvrdio da su srpske snage u Račku počinile masakr nad nedužnim civilima, a uprkos negiranjima zvaničnog Beograda, zapadni zvaničnici i štampa prihvatili su Vokerovu verziju kao jedinu i zvaničnu.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

посматрач  16. 01. 2020. | 13:33
Намештена `квинтовска` (натовска) "истина" уместо праве истраге ? Данима су пре тога вођене борбе против шиптарских `побуњеника`, убијани су српски полицајци. Шиптаре, погинуле у тим борбама су наместили као "масакриране цивиле" у Рачку. Клинтон је, рецимо, 1993.г у Тексасу (Waco ) дозволио прави масакр много више цивила, али је то било "о.к." ? Западна "истина" и њихове двоструке мере већ их увелико погађа, попут бумеранга. За лицемерје. Случај `Рачак` је `грба` с којом је рођена монструм `држава Косово`. Без наде у опоравак...