Vojnici pristižu: Novo pojačanje za Kfor

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 12:52

Vojnici pristižu: Novo pojačanje za Kfor

U narednim nedeljama na Kosovo će stići dodatni pešadijski kontingent nemačkih oružanih snaga iz Bundesvera kako bi pojačao mirovnu misiju Kfora.

"Misija Kfora na Kosovu deluje već 25 godina. Ovo je najduži angažman Bundesvera u inostranstvu. U narednim nedeljama nemački kontingent će biti pojačan pešadijskim bataljonom. Bezbednosna situacija u zemlji ostaje nestabilna", objavio je u ponedeljak nemački časopis za bezbednosnu politiku, prenosi Albanijan post.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nato je povećao broj vojnika na Kosovu zbog nestabilne situacije i dešavanja u Zvečanu i Banjskoj pa je tako na Kosovo došlo još oko 1.000 vojnika pod komandom Kfora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.