Vlast se odriče Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2011, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlast se odriče Kosova"

Zvanični Beograd na Kosovu ne brani ni državu, ni narod, već ga se "polako odriče", ocenjuje predsednik DSS Vojislav Koštunica.

"Barikade na Kosovu nisu nastale iz pustog hira naroda, već se taj narod našao u nezahvalnoj ulozi - on brani i sebe i državu na Kosovu, a država - istovremeno - ne brani ni narod, već ga se polako odriče kroz pregovore u Briselu, a ne brani ni samu državu", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Koštunica beogradskim medijima.

Po rečima lidera DSS-a, u delovanju naroda na severu Kosova "ništa se ne čini zakulisno", već u organima u kojima učestvuju sve političke stranke, skoro bez izuzetka, dok se u Beogradu Skupština Srbije uopšte ne bavi Kosovom.

"Skupština Srbije nije uspela da iznedri deklaraciju o Kosovu, a postojeću, od 30. jula, ne poštuje. Jer sve što je učinjeno u pregovorima u Briselu, uključujući i poziv Srbima da uklone barikade, suprotno je toj deklaraciji", naveo je Koštunica i zaključio da je "paradoksalno, zvanični Beograd između Mitrovice i Brisela".

"Kosovska Mitrovica i opštine sa severa Kosova bave se pitanjem Kosova, kako da ne dozvole uspostavljanje granice. Kosovom se i te kako bavi Brisel, na našu ozbiljnu štetu. A nešto između, što bi trebalo da se najozbiljnije bavi Kosovom - zvanični Beograd - Kosovom se ne bavi", rekao je Koštunica
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.