Vlasnik Medikusa osuđen na osam godina zatvora

Izvor: Večernje novosti, 29.Apr.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik Medikusa osuđen na osam godina zatvora

PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini osudio je danas vlasnika klinike "Medikus" Ljutfi Derviša i još četvoricu optuženih za nelegalne transplantacije organa, dok je dvojicu oslobodio. Vlasnik kosovske klinike "Medikus" osuđen je na osam godina zatvora, njegov sin Arban na sedam godina i tri meseca, uz obavezu da plate 10.000 evra, odnosno 2.500 evra. Cokolj Hajdini je osuđen na tri godine, Abdula Dula na godinu, Islan Bitići je dobio godinu dana uslovno, a otužbi su oslobođeni Briton Žilta i Iljir Drecaj. U optužnici je navedeno da je oko 30 nelegalnih transplatacija bubrega izvršeno na klinici "Medikus" koja se nalazi nedaleko od Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dervišiju osam godina za „Medikus”

Izvor: Politika, 29.Apr.2013

Sud naložio osuđenima da žrtvama nelegalnih transplantacija bubrega isplate po 15.000 evra..Vlasnik klinike „Medikus” Ljutfi Derviš osuđen je juče na osam godina zatvora i novčanu kaznu od 10.000 evra zbog nelegalne transplantacije organa u ovoj prištinskoj klinici, dok su još četvorica...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.