Vladika Teodosije na Mitrovdan: Ljubavlju pobediti neprijatelja

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2016, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Teodosije na Mitrovdan: Ljubavlju pobediti neprijatelja

Vladika raško-prizrenski i kosovskometohijski Teodosije rekao je danas u hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici da ljubavlju treba pobediti neprijatelja i mržnju drugih.

"Mi hrišćani u ovom životu uzdamo se u silu Hristovu u silu časnog krsta da Gospod tom silom porazi neprijatelje naše, kao vidljive tako i nevidljive koji bojuju protiv nas", rekao je on posle liturgije povodom Mitrovdana.

Vladika Teodosije je podsetio da je Hrist pripovedao da ljubavavlju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << treba pobediti neprijatelja i mržnju koju drugi ljudi ili narodi imaju prema nama."Mi to treba da pretvorimo u ljubav jer naš narod kaže 'ko tebe kamenom ti njega hlebom', rekao je vladika i podsetio da niko na ovom svetu ne može presuditi kao što može Bog kako pojedincu tako i narodu", naveo je vladika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

OBELEŽENA GRADSKA SLAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Liturgijom, litijom i sečenjem slavskog kolača obeležen Mitrovdan (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 08.Nov.2016

Liturgijom, svečanom litijom i sečenjem slavskog kolača Kosovska Mitrovica, Svetim velikomučenikom Dimitrijem branjeni grad danas je proslavio hramovnu i gradsku slavu – Mitrovdan...Svetu arhijerejsku liturgiju u sabormnom hramu Svetog Dimitrija služio je episkop Raško-prizrenski i Kosovsko-metohijski...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.