Vlada tzv. Kosova usvojila odluku o uklanjanju nalepnica za automobile sa srpskim tablicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 00:14

Vlada tzv. Kosova usvojila odluku o uklanjanju nalepnica za automobile sa srpskim tablicama

Odluka je doneta na 181. sednici tzv. Vlade Kosova koja je održana elektronski

Vlada Kosova usvojila je danas odluku o uklanjanju režima papirnih nalepnica za automobile sa srpskim registarskim tablicama.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Kosova uklanjanje režima papirnih nalepnica je "čin dobrosusedstva i dolazi nakon potpunog priznavanja registarskih tablica Kosova od strane Srbije".

Odluka je doneta na 181. sednici Vlade Kosova koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << održana elektronski, a odluka stupa na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je 25. decembra da je Vlada Srbije donela odluku kojom je omogućila slobodu kretanja za sva vozila sa Kosova, što je bila njena obaveza iz sporazuma o slobodi kretanja iz 2011. godine.

Petković je tada, u izjavi novinarima, istakao da je deo odluke i disklejmer kojim se jasno ističe da to ne znači priznavanje Kosova, niti se može tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i da će se odluka primenjivati od 1. januara.

(Srbija Danas/Kosovo-online)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kosovo ukinulo nalepnice za srpske registarske tablice

Izvor: VOA, 05.Jan.2024

Priština — Vlada Kosova usvojila je odluku da se vozilima sa tablicama gradova u Srbiji dozvoli kretanje na teritoriji Kosova bez nalepnica kojima su prelepljivani državni simboli. Odluka je doneta na takozvanoj elektronskoj sednici Vlade - nakon čega je medijima prosleđeno saopštenje. “Uklanjanje...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.