Vlada Srbije gradi kuće za porodice Simić i Đokić u Klokotu

Izvor: RTS, 13.Maj.2020, 18:27

Vlada Srbije gradi kuće za porodice Simić i Đokić u Klokotu

U Mogili kod Vitine počela gradnja kuća za dve srpske porodice lošeg materijalnog stanja. Gradnju kuće finansira Vlada Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Porodice Saše Simića i Dragana Đokića decenijama žive u oronulim i dotrajalim kućama. Slobodanka Đokić od udaje nije menjala kuću od 34 kvadrata.

"Oženio bih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se, ali nemam gde. Nema gde da se živi, nema vode. Nema ništa, nema nikakvih uslova. Nema kupatila", kazao je Dragan Đokić.U komšiluku Đokića, grade kuću i za tri brata Simića.
"Zemlje nemamo, samo imamo ovu kuću i ovu baštu. Živeli smo od socijalne pomoći", rekao je Saša Simić.A da koristi od gradnje kuće ne bude samo za one koji će živeti u njima, pobrinuli su se izvođači radova jer su angažovali lokalnu radnu snagu.
Kuće koje grade imaju između 60 i 70 kvadrata.
"Ovo je deo projekta 'Srbija 2020-2025'. Izdvojeno je negde oko pet milijardi i 107 miliona dinara za pomoć Kosovu i Metohiji. To je inicijativa predsednika Republike. Realizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju", naveo je Dejan Pavićević, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.
Mogila je jedno od sela u opštini Klokot u kojoj je oko 150 porodica lošeg socijalnog položaja.
Za porodice Đokić i Simić hranu obezbeđuje narodna kuhinja pri Eparhiji raško-prizrenskoj. I nosioci domaćinstava kod Đokića i Simića radno su angažovani preko Srpske pravoslavne crkve.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.