Veče lepe muzike, starogradskih, kosovskih pesama, sevdalinki, evergrin..., na oduševljenje Prokupčana

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Jul.2023, 14:29

Veče lepe muzike, starogradskih, kosovskih pesama, sevdalinki, evergrin..., na oduševljenje Prokupčana

U okviru Kulturnog leta Doma kulture, u četvrtak je održan koncert, pod nazivom „Veče lepe muzike“, koji je još jedan u nizu tematskih kocerata muzičke sekcije Kulturno umetničkog društva „Abrašević“.

Ranije je prokupačka publika imala priliku da uživa u večerima sevdalinki, starogradskih, kosovskih pesama, kafanske i evergrin muzike, kao i melodijama iz popularnih televizijskih serija i filmova, a sinoć je uživala u popularnoj i lepoj muzici, koja osim >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << dopadljive melodije sadrži i kvalitetan tekst, romantične i setne ljubavne stihove, ali i poruke u njima.

-Stavljajući upravo tekst u prvi plan, u večerašnji program ušle su pesme koje pripadaju raznim muzičkim pravcima, pa će tako za svakoga biti po nešto. Ono u šta sa sigurnošću verujemo je da će vam se naš program dopasti . Među prvim učesnicima ove večeri najavljujem Ivana Stojanovića i Ljubomira Vukićevića, koji će otpevati pesme „Što te nema“ i „Brod u boci“. Program sadrži više muzičkih žanrova, pa ćete nakon balada na početku, čuti i gradski melos i melodije „Gde si dušo, gde si rano“ i „Grančice mirisne bagrema belog“, koje pevaju Marija Simić i specijalna gošća  programa Vanja Radenković, rekla je otvrajaući koncert pesnikinja Ivana Đurković.

Na ovakvim večerima, gde se peva posebno lepa i dobro poznata muzika, nezaobilazni su bili i Dragan Stojnić, Beti Đorđević i grupa Indeksi.

Sa scene Doma kulture, gde je održan program lepe muzike, čulo se da su upravo oni zaslužni što se njihova muzika danas smatra evergrinom, muzikom za sva vremena. Jedna od pesama za sva vremena bila je pesma „Bila je tako lepa“, „Bacila je sve niz reku“, kao i „Počnimo ljubav ispočetka“ , koje su otpevali Ivan Stojanović, Ljubomir Kostić i Milena Kostić.

-Za razliku od savremenih ljubavnih stihova, koje imamo priliku da slušamo danas, a u kojima romantike nema, ili je potisnuta na račun surovih realističnih životnih okolnosti, tekstovi pesama, koje večeras izvodimo su obasuti toplinom, nežnošću i isčekivanjima pogleda, dodira, zagrljaja. Takvi su upravo stihovi pesama „Petlovi mori, poev“, „A što ćemo ljubav kriti“ i „Ah, ljubav, ljubav“, koje će otpevati Slaviša Stolić, Zorica Slavić i Marija Simić, istakla je  pesnikinja Ivana Đurković, najavljujući muzičke kompozicije učesnika.

I popularna muzika sedamdesetih i osamdesetaih godina prošlog veka, koja predstavlja pravi lek za dušu, čula se na ovoj večeri, na oduševljenje publike. To su bile pesme „Zlatni dan“, „Podlugovi“, „Neki novi klinci“ i „Ti si želja mog života“, koju su izveli Milena Kostić, Ljubomir Kostić, Aleksandar Vukićević i Smiljana Radulović.

Posle pop muzike, koncert je imao i blok narodne muzike, a numere „Kradem ti se u večeri“ otpevali su Ivan Stojanović, „Teško je ljubit tajno“ Zorica Slavić, „Ljubav mi srce mori“ Slaviša Stolić, dok je numeru „Dođi mojim ružama“ otpevala Vanja Radenković.

Muzičari, koji su pratili izvođače na „Večeri lepe muzike“ bili su, za klavijaturama Vladimir Drobnjak i Ljubomir Vukićević i harmonika Boban Kostić. Veče je završeno baladom „U jednim plavim očima,“ koju je maestralno izvodila grupa Indeksi, a koju je za prokupačku publiku otpevao Ljubomir Kostić.

Ovaj koncert je bio još jedna lepa prilika za uživanje, u pesmama koje se ne zaboravljaju, a najava za svaki muzički nastup, bili su stihovi  pesnikinje Ivane Đurković, koju su Prokupčani takođe imali priliku da čuju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.