Vaskršnja čestitka Srpske liste Crne Gore vladici Artemiju

Izvor: KMnovine.com, 17.Apr.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaskršnja čestitka Srpske liste Crne Gore vladici Artemiju

Spska lista Crne Gore čestitala Vaskrs preosvećenom vladiki Raško - prizrenskom u egzilu, GG Artemiju, vernom monaštvu i antiekumenistima.






















Episkopu Raško-prizrenskom i Kosovsko-metohijskom u egzilu, Njegovom Preosveštenstvu
Gospodinu Artemiju >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<


Vaše Preosveštenstvo,

Vamacijelom monaštvu Eparhije Raško-prizenske i Kosovsko-metohijske u egzilu i svakom Srbinu Svetosavcu i antiekumenisti,


čestitamo Vaskršnje praznike vjerujući da će u Saboru i Sinodu Srpske crkve konačno trijumfovati razum i da će Vas – koji stepastirski i monaški najbolji dio današnjeg srpskog Pravoslavlja, vratiti na Kosovo i Metohiju i formalni pastirski Tron. Vi zaslužujete da Vas pojedinci i interesne grupe zamole za oprost, nakon svega što su Vam, na pravdi Boga, uradili prethodnih godina.

Jer, iako ste bezakonjem prividno poraženi od ljudi, Vama je Bog dao mahove i Vi ste oformili najbrojniju, dogmatski snažnu, čistu kao suza, pravoslavnu monašku zajednicu u Srpstvu koja će, kojim god pravcem da ode Patrijaršija ili bilo koja Episkopija SPC, sačuvati Svetosavlje. U tome je Vaša istorijska uloga.

Srpsku listu u Crnoj Gori ne interesuju lične relacije srpskih arhijereja, ali nam je, uz srce i vjeru, Bog dao i razum da nam Pravoslavlje bude na prvom mjestu, a ne pojedinici - jer su Srbi narod Svetog Save, a ne papin ili bilo kojeg prolaznog režima.




Današnju čestitku, koju ste zaslužili kao borac za čistotu Pravoslavlja, ne treba tumačiti kao akt podrške pojedincu ili jednoj istinski kanonskoj Eparhiji Srpske crkve. Ovo je skroman poziv svima kojima su trenutno važniji zemaljski vukovi i vučići da shvate da je svaka vlast po dopuštenju Božijem, ali da od komunističke revolucije do danas nemamo ni jednu po volji Božijoj. Zato smo tu gdje jesmo, jedina obrukana država i nacija u Evropi koja ne zna svoje granice i čijeg pastira sa raspetog Kosova može da protjera albanski lobista i ,,demokrata'' Džozef Bajden.

Sa nadom da će se pojedini Vaša sabraća arhijereji vratiti Svetome Savi i odlučiti od arhijeretika, pozdravljamo Vas najradosnijim hrišćanskim pozdravom: Hristos voskrese – vaistinu voskrese.


S poštovanjem,
Dobrilo Dedeić,
predsjednik Srpske liste
Podgorica, Vaskrs 2017.



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.