VUČIĆ MUDRO SAGLEDAO KARTE PROTIVNIKA Vučević upozorava da je situacija na Kosovu i dalje napeta

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2022, 13:09

"VUČIĆ MUDRO SAGLEDAO KARTE PROTIVNIKA" Vučević upozorava da je situacija na Kosovu i dalje napeta

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta, jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".

- Srbi su zabrinuti, jer se ne zna kakav je sledeći korak Kurtija, čoveka koji je pokazao da donosi ne baš racionalne odluke i da nije čovek dogovora - rekao je ministar za TV Pink, navodeći da je "Vučić mudro sagledao karte protivnika i znao kada blefiraju, tako da su ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << KM tablice".

Vučević je rekao da Srbija "uvek bira kad god ima prostor makar i milimetar, da se rešenje traži kroz dijalog, što ne znači da će progutati sve, naprotiv, ali mi želimo da sprečimo ratove i sukobe".

Kako je naveo, "naša vojska je hrabra i odlučna da ispuni sve zadatke koje dobija od državnog vrha, ali Srbija uvek gleda da se do rešenja dođe kroz dijalog, dogovor, kompromis".

- Želim da Srbi na Kosovu i Metohiji, kao i svuda gde žive, budu sigurni i mirni. Da nememo ratove, da političari razgovaraju koliko god treba bez nekog vremenskog limita - rekao je Vučević.

On je ukazao da je potrebno da "jačamo naše odbrambene kapacitete, da jačamo Vojsku Srbije (VS), da imamo veći broj oficira i podoficira, pre svega vojnika, jer je VS najsnažniji odvraćajući faktor prema svima onima koji nisu dobronamerni prema našoj državi".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Situacija na Kosovu i Metohiji i dalje veoma napeta"; Vučić prozreo karte Prištine, znao je kada blefiraju

Izvor: B92, 26.Nov.2022

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je situacija na Kosovu i Metohiji i dalje veoma napeta...On je dodao da je mnogo otvorenih pitanja i da se nada da će se odgovori tražiti u formi dijaloga..."Srbi su zabrinuti jer se ne zna kakav je sledeći korak Kurtija, čoveka koji je pokazao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.