VLADAJUĆE STRANKE U BERLINU SE IZJASNILE: Nemačka bi da pošalje još vojnika na Kosovo i Metohiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2023, 22:54

VLADAJUĆE STRANKE U BERLINU SE IZJASNILE: Nemačka bi da pošalje još vojnika na Kosovo i Metohiju!

Žele veće prisustvo u KFOR-u

Tri vladajuće nemačke stranke, Socijaldemokrate (SPD), Zeleni i Liberali (FDP), izjasnile su se za jačanje mirovne misije Kfora na tzv. Kosovu pod komandom NATO, što podrazumeva i raspoređivanje dodatnih snaga nemačkog Bundesvera, prenosi Dojče Vele.

- Nemačka bi trebalo, u konsultaciji sa svojim saveznicima, hitno da proveri da li je mandat Kfora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u potpunosti ispunjen i da pošalje još vojnika na (tzv.) Kosovo - rekao je za magazin Špigel političar Zelenih Anton Hofrajter.

Bundesver na tzv. Kosovu trenutno ima 85 vojnika. Mandat, koji je Bundestag poslednji put produžio u maju, predviđa da na terenu može da bude do 400 vojnika Bundesvera.

- Ima, dakle, još uvek prostora za poboljšanjem bez promene mandata - rekla je za "Špigel" Mari-Agnes Štrak-Cimerman, predsednica parlamentarnog Odbora za odbranu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Pojačanje snaga Kfora biće usmereno ka administrativnoj liniji"

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 08:38

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da će pojačanje snaga Kfora biti usmerena ka administrativnoj liniji...Kako je naveo, Kfor nije bio zadovoljan tom odlukom, jer ona znači da će preuzeti poslove koje je do sada na severu obavljala Kosovska policija...On je, povodom najave...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.