VELIKA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Američki general stigao na Kosovo, KUJU nove planove Srbiji iza leđa?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 21:49

VELIKA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Američki general stigao na Kosovo, KUJU nove planove Srbiji iza leđa?!

Američki general Marko H. Sasvil posetio je Prištinu

Komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Baškim Jašari, primio je danas zamenika načelnika Biroa Nacionalne garde SAD, general-potpukovnika Marka H. Sasvila.

Kako se navodi u saopštenju BSK-a, Jašari je poželeo dobrodošlicu generalu Sasvilu, zahvalivši mu na bezrezervnoj podršci koju su pružili Biro Nacionalne garde, a posebno Nacionalna garda Ajove.

Jašari je obavestio generala Sasevila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o dostignućima BSK-a, planu razvoja i tranzicije, i da je njegov fokus kao komandanta u okviru ovog plana razvoj pešadijskih pukova i specijalnih operacija, gde je kao primer uzeta  američka doktrina.

Druga tema razgovora njih dvojice bila je vežba "Defender Europe 2023", gde su BSK, posle SAD, u ovoj vežbi drugi najveći davaoci doprinosa na Zapadnom Balkanu, sa preko 1.300 vojnika.

Američki general je na kraju sastanka naglasio da će Biro Nacionalne garde i SAD nastaviti da budu lojalni saveznik BSK-u, u daljem profesionalnom razvoju na putu integracije u NATO i druge evroatlantske strukture.

General Sasevil je završio posetu BSK-u posetom "generalštaba", gde je upoznat sa dostignućima "vojske".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Američki general Sasvil: SAD podržavaju profesionalni razvoj KBS na putu ka NATO

Izvor: B92, 05.Maj.2023

Zamenik načelnika Biroa Nacionalne garde SAD, general-potpukovnik Mark H. Sasvil je istakao da će Biro i SAD nastaviti da budu lojalni saveznik KBS...On je u okviru današnje posete Kosovskim bezbednosnim snagama, sa komadantom te jedinice general-pukovnikom Baškimom Jašarijem, rekao da će SAD i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.