Ukradena strujna instalacije iz crkve u Uroševcu

Izvor: KMnovine.com, 21.Jun.2021, 12:02

Ukradena strujna instalacije iz crkve u Uroševcu

Ukradena strujna instalacije iz crkve u Uroševcu Pravoslavna crkva Svetog cara Uroša u Uroševcu opljačkana je, a ukradena je strujna instalacija, javlja albanski portal iz Prištine "Reporteri".









Kako portal navodi, iako su vrata crkve bila zaključana, lopovi su u subotu uspeli da uđu u crkvu, a nije poznato kako su to uradili.
Takozvana "Kosovska policija" istražuje slučaj ali nada da će poranći činioce ne >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << postoji jer se ta praksa ustalila.

Prema navodima te policije, osim strujne instalacije, nije zabeležena druga šteta.





Ovo je još jedan u nizu od oko 15-tak napada na srpske pravoslavne svetinje na Kosovu i Metohiji u poslednjih nekoliko meseci.

 
* * *


Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Crkvu Spomen-kosturnicu hiljade srpske dece pomrle u Albaniji rušili komunisti i Šiptari - KM NovineCrkvu Spomen-kosturnicu hiljade srpske dece pomrle u Albaniji rušili komunisti i Šiptari #Rušenje #Crkva #Đakovica #Hram #Šiptari #Kosovo_je_srce_Srbije #mafija, #Kosovo, #Metohija, Stara crkva Svete Trojice u gradu Đakovici je bila predviđena za mauzolej, spomen-kosturnicu hiljade srpske dece pomrle u Albaniji i zemnih ostataka izginulih, pobijenih i smrznutih u ratovima 1912-1918.


PROČITAJTE JOŠ:   
Novi talas terora: ŠESTA CRKVA OBIJENA na Kosovu i Metohiji za deset dana! - KM NovineNovi talas terora: Na Kosovu i Metohiji obijena šesta crkva za deset dana! Iako mediji javljaju pet, na Kosovu i Metohiji je obijeno čak šest crkava za samo deset dana! Nejasno je zašto se jedno od obijanja prećutkuje. Poslednja u nizu jeste crkva Svete Nedelje u Gornjoj Gušterici.


PROČITAJTE JOŠ:   
Crkva u Babinom Mostu od potpisivanja Briselskog sporazuma oskrnavljena po 18 put! (FOTO) - KM NovineProvalnik ili provalnici u objekat Srpske pravoslavne crkve ušli su tako što su skinuli metalnu rešetku sa prozora i upali unutra, izjavio je predsednik privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović. "Taman se situacija slegla od tog incidenta, sada opet ovo, to je dodatni pritisak na meštane", rekao je Dančetović.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.