Ujedinjena Mitrovica vruć krompir za Prištinu

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ujedinjena Mitrovica" vruć krompir za Prištinu

Parlamentarni odbor Skupštine samoproglašenog Kosova odbio je da razmatra peticiju gradonačelnika Južne (Kosovske) Mitrovice, Agima Bahtirija, o "ujedinjenju tog grada".

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Peticija je prosleđena Vladi na mišljenje, dok u Vladi kažu da je to pitanje o kojem treba da se izjasni parlament, piše prištinska "Koha".

Bahtiri je pre gotovo mesec dana podneo peticuju sa oko 17.000 potpisa građana za ujedinjenje južne i severne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mitrovice u jednu opštinu.

Peticija, međutim, navodi Koha, nije razmatrana na Odboru za predstavke u kosovskom parlamentu.

Kako je prenela KTV, članovi ovog odbora kažu da je reč o pitanju koje prevazilazi njihove nadležnosti.

Pokreće peticiju za ujedinjenje Mitrovice

Lirie Kajtazi iz opozicionog Demokratskog saveza Kosova je rekla da su u većini slučajeva peticije služile kao sredstvo prikupljanja dnevno političkih poena i da, kako je rekla, do sada nisu imale pravi pristup.

Poslanica Teuta Hadžiju je rekla da je bila zainteresovana za sudbinu te peticije i da je saznala da je ona prosleđena vladi Ramuša Haradinaja na mišljenje.

KTV je, navodi se, pokušala da proveri da li je peticija u Vladi, ali je dobijen odgovor da je to tema za parlament.

Mitrovica danas: Oklopna vozila i srpske trobojke VIDEO

Predsednik Južne Mitrovice, Bahtiri, navodi Koha, uveren je da će Mitrovica biti ujedinjena ove godine.Podseća se i da je on nedavno izjavio da će, ako do ujedinjenja ne dođe, biti rata.

Inače, Bahtiri ima podršku kososkog predsednika Hašima Tačija i parlamenta Kadri Veseljija za ovu inicijativu. Premijer Ramuš Haradinaj se toj inicijativi pak protivi, a iz Vlade su ranije saopštili da je aktima utvrđeno da se Mitrovica sastoji iz dve opštine - Severne i Južne Mitrovice.

Severni deo, nastanjuju većinski Srbi, dok u južnoj Mitrovici su većinski Albanci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIŠTA OD UJEDINJENJA Koha: Parlamentarni ne želi da razmatra o spajanju Severne i Južne Mitrovice

Izvor: Blic, 10.Feb.2019

Parlamentarni odbor odbio je da razmatra peticiju gradonačelnika južne Mitrovice, Agima Bahtirija, o ujedinjenju tog grada i prosledio je vladi na mišljenje, dok u vladi kažu da je to pitanje o kojem treba da se izjasni parlament, piše prištinska Koha.

Nastavak na Blic...

PING-PONG Odbor kosovske skupštine odbio da razmatra Bahtirijevu peticiju za OTIMANJE MITROVICE, traže mišljenje vlade

Izvor: Blic, 11.Feb.2019, 13:03

Odbor za predstavke kosovske skupštine odbio je da razmatra peticiju gradonačelnika južne Mitrovice Agima Bahtirija o ujedinjenju severnog i južnog dela grada i prosledio je vladi na mišljenje, dok u vladi u Prištini kažu da je to pitanje o kojem treba da se izjasni parlament, piše "Koha ditore",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.