Uhapšenom Nehaju Tačiju određen pritvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšenom Nehaju Tačiju određen pritvor

Direktoru regionalne kosovske policije za Kosovsku Mitrovicu Nehaju Tačiju, koji je uhapšen na graničnom prelazu na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, rekla je portparolka Višeg suda u Nišu Iva Popović.

"Tačiju je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne od preko 10 godina zatvora i zbog opasnosti od uznemiravanja javnosti", izjavila je Popović za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radio Slobodna Evropa.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Vladimir Stanojević, je izjavio da je slučaj Tači preuzelo Republičko tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Na osnovu naredbe za raspisivanje poternice, koju je Viši sud u Nišu doneo 2009. godine, on je na administrativnoj granici uhapšen. S obzirom na to da je on bio nedostupan istražnim organima, pokrenuta je poternica zbog krivičnog dela terorizma", rekao je Stanojević.

MUP Srbije je 29. septembra potvrdio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili N.T. (1976) iz Uroševca, na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma.

N. T. je uhapšen na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.

Na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, N.T. je sproveden u pritvorsku jedinicu.

Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj je na sednici Vlade Kosova rekao da su takvi slučajevi neprihvatljivi.

"Neprihvatljivo je što je Srbija povećala broj zahteva za hapšenje naših građana. Daćemo maksimum da rešimo ovaj problem", poručio je Hodžaj a prenosi Slobodna Evropa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktoru Kosovske policije pritvor do 30 dana

Izvor: Beta, 01.Okt.2016

Regionalnom direktoru Kosovske policije Nehatu Tačiju, koga je MUP Srbije uhapsio po optužbi za terorizam, odredjen je pritvor u trajanju do 30 dana, potvrdila je danas za agenciju Betu portparolka Višeg suda u Nišu Iva Popović."Odredjivanjem pritvora stavljeno je na snagu rešenje istražnog sudije...

Nastavak na Beta...

Sud u Nišu odredio Tačiju pritvor do 30 dana

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Okt.2016

"Tačiju je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne od preko 10 godina zatvora i zbog opasnosti od uznemiravanja javnosti", izjavila je portparolka Višeg suda u Nišu Iva Popović za Radio Slobodna Evropa...Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Vladimir Stanojević,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.