Uhapšeni Srbi prebačeni u zatvor u Podujevu, niko od njih nije osumnjičen za ubistvo Ivanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Srbi prebačeni u zatvor u Podujevu, niko od njih nije osumnjičen za ubistvo Ivanovića

Četvorica Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici, prebačeni su u zatvor visokog rizika u Podujevu, izjavio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Osnovni sud u Prištini odredio je ranije danas pritvor do 30 dana trojici Srba uhapšenih u petak zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Pritvor je na zahtev specijalnog kosovskog tužilaštva određen za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Markovića, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića.

Danas su pred sudijom saslušani samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadno.

Četvrti Srbin, koji je juče takođe uhapšen, Saša Ćurčić, treba da bude priveden u sudu u Kosovskoj Mitrovici, jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Uhapšeni su u petak saslušani pred inspektorima kosovske policije.

Ivanović je ubijen 15. januara oko 9:00 ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Uhapšen zato što je viđen da na mestu ubistva Olivera Ivanovića razgovara mobilnim telefonom

Niko od četvorice Srba uhapšenih u petak u Kosovskoj Mitrovici nije optužen za ubistvo, izjavio je večeras Dejan Vasić, advokat Dragiše Markovića.

Vasić je rekao da je njegov branjenik osumnjičen za odavanje službene tajne i da je uhapšen zato što je viđen da na mestu ubistva Olivera Ivanovića razgovara mobilnim telefonom.

Pritom nije navedeno sa kim je razgovarao i šta je pričao, rekao je Vasić u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici.

"Nečuveno je da se za delo tog intenziteta angažuju tolike policijske snage. Njemu je na teret stavljeno odavanje službene tajne", naveo je Vasić.

Petković: Vlada Srbije će insistirati da pobedi istina

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je izjavio večeras da su četvorica Srba, uhapšenih u petak u Kosovskoj Mitrovici, bili maltretirani u brutalnoj akciji specijalne jedinice kosovske policije ROSU i da će Vlada Srbije insistirati da pobedi istina.

Petković je rekao da je Kancelarija za KiM obezbedila logističku i finansijsku pomoć za advokatsko zastupanje četvorice uhapšenih Srba.

"Oni su u brutalnoj, gotovo terorističkoj, akciji ROSU uhapšeni u cik zore, u pidžamama i maltretirani i prebijani pred malom decom", rekao je Petković u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici.

Petković ističe da se to dešava baš u vreme odluke kada je Priština povećala 100 odsto takse za robu iz Srbije i kada su Srbi odlučili da krenu u mirne proteste zbog te odluke i brane svoj život i opstanak na KiM.

"Mimo svih odluka i sporazuma, ROSU upada u porodične kuće i maltretira, čineći sve da zastraši srpski narod. Vlada Srbije će, kao što uvek čini, insistirati da istina pobedi, jer je istina najbolji način da se suprotstavimo lažima i zloupotrebama i neprijateljskim potezima iz Prištine", naveo je on.

Petković je podsetio da je prošlo više od 10 meseci od ubistva Olivera Ivanovića i da je ceo slučaj u rukama prištinskog tužilaštva i policije, koji do sada ništa nisu uradili.

"Ali, u danu kada su se Srbi drznuli da brane pravo da se zaštite i ne budu prognani, da imaju pravo da kupuju osnovne životne namirnice pošto će uskoro nestati hleb i mleko, ROSU upada na sever i zastrašuje srpski narod. Priština čini sve da destabilizuje situaciju i zbog toga mora da se dozove pameti i da hladne glave učini sve da se ovakve štetočinske odluke povuku", poručio je Petković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uhapšeni Srbi na Kosovu prebačeni u zatvor u Podujevu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2018

PRIŠTINA - Četvorica Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici, prebačeni su u zatvor visokog rizika u Podujevu, izjavio je potpredsjednik Srpske liste Igor Simić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.